مقاله

خواص بادمجان خشک شده

خواص دارویی و فواید بادمجان

1. دیابت

بادمجان منبع غنی فیبر و کربوهیدرات های کم محلول است که به تنظیم قند خون و جذب گلوکز کمک کرده و از بهترین سبزیجات برای پیشگیری از ابتلا به دیابت و درمان دیابت نوع 2 می باشد.

2. سلامت قلب و عروق

مصرف منظم بادمجان از سلامت قلب محافظت کرده و با پایین آوردن سطح کلسترول خون و تنظیم فشار خون از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

3. تقویت حافظه

بادمجان حاوی ترکیباتی است که از غشای سلولی محافظت کرده و انتقال پیام بین سلولی را بهبود می بخشد و برای تقویت حافظه و ذهن مفید است.

4. دفع آهن اضافی بدن

افزایش بیش از حد آهن در بدن باعث بروز مشکلاتی مانند ضعف، دردهای مفصلی، کاهش میل جنسی، اختلالات قاعدگی و غیره می شود، ناسونین موجود در بادمجان آهن اضافی بدن را دفع کرده و از آسیب رادیکال های آزاد به سلول های بدن جلوگیری می کند.

5. کاهش وزن

بادمجان حاوی آب و فیبر فراوان و کالری کم است که از سبزیجات ایده آل برای کاهش وزن محسوب می شود و با ایجاد احساس سیری در فرد در لاغر شدن تاثیر مطلوبی دارد.

6. معده و هضم

فیبر موجود در بادمجان به سلامت دستگاه گوارش و معده کمک کرده، انقباض عضلات معده و روده را بهبود می بخشد و با کنترل ترشح آب معده جذب مواد مغذی توسط بدن را افزایش می دهد.

بادمجان برای درمان یبوست و زخم معده مفید است.

7. کمک به ترک سیگار

بادمجان دارای اسید نیکوتینیک است که به عنوان ویتامین PP نیز شناخته شده و نسبت به سایر سبزیجات سطح نیکوتین بالاتری دارد. ویتامین PP وابستگی به نیکوتین در افراد سیگاری را کاهش و به ترک دائمی سیگار کمک می کند.

8. ضد باکتری

ویتامین C موجود در بادمجان از آنتی بیوتیک های قوی با خاصیت ضدباکتری موثر می باشد، به همین دلیل بادمجان گزینه خوبی برای درمان و تسکین زخم و جراحت محسوب می شود.

9. کاهش فشار خون و استرس

مصرف بادمجان به دلیل محتوای بیوفلاونوئیدهای موجود در آن به کنترل و کاهش استرس و فشار خون بالا کمک شایانی می کند.

10. ضد سرطان

این سبزی مغذی منبع غنی ترکیبات فنولی و حاوی ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به همراه منگنز، ناسونین و اسید کلروژنیک، با از بین بردن رادیکال های آزاد برای پیشگیری از سرطان مفید است.

11. پیشگیری از اختلالات شناختی

از آسیب های مغزی ناشی از فعالیت رادیکال های آزاد می توان به انسداد عصبی، آلزایمر و زوال عقل اشاره کرد. نانوسین موجود در بادمجان از آنتی اکسیدان های قوی است که با از بین بردن رادیکال های آزاد از بروز اختلالات شناختی و مغزی پیشگیری می کند.

12. استخوان ها

بادمجان حاوی ترکیبات فنولی و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و پتاسیم است که همگی در حفظ سلامت و تقویت استخوان ها حیاتی بوده و از بروز تخریب استخوانی و پوکی استخوان جلوگیری می کنند.

13. کم خونی

کمبود آهن از علل اصلی کم خونی است که با علائمی همچون سردرد، افسردگی، ضعف و اختلال شناختی همراه است. بادمجان منبع غنی آهن و مس می باشد که از عناصر اصلی تشکیل و توزیع RBC ها بوده و انرژی و هموگلوبین خون را افزایش می دهد.

14. کاهش کلسترول

ناسونین و ترپن موجود در بادمجان به پاکسازی دیواره شریان ها و بهبود جریان خون کمک کرده و کلسترول بد خون (LDL) را کاهش می دهد.

15. انرژی بخش

بادمجان حاوی ویتامین B3 است که به سوخت و ساز پروتئین، کربوهیدرات و چربی های موجود در بدن کمک کرده و آن ها را به انرژی تبدیل می کند. مصرف بادمجان مخصوصا بعد از تمرینات شدید ورزشی برای تامین انرژی از دست رفته بسیار مفید است.

16. تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C و سایر مواد مغذی و آنتی اکسیدان های موجود در بادمجان به دلیل خواص ضدمیکروبی و ضدویروسی در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر بوده و با مبارزه با رادیکال های آزاد از سلامت سلول های بدن محافظت می کنند.

17. کودکان و نوزادان

بادمجان سرشار از ویتامین A و K و کلسیم و فولات است که از مواد غذایی ضروری برای سلامت نوزادان و کودکان محسوب می شوند.

فیبر موجود در بادمجان به تنظیم حرکات روده و درمان یبوست کمک می کند.

توصیه می شود مصرف بادمجان در نوزادان از 8 ماهگی آغاز شود و در ابتدا بدون پوست مصرف شود.

18. کبد چرب

مصرف بادمجان تولید صفرا در کبد را افزایش داده، چربی اضافی کبد را از بین می برد، درد کبدی را کاهش می دهد و برای بیماران مبتلا به اختلالات کبدی مفید است.

19. درمان رفلاکس اسید

بادمجان به دلیل طبیعت قلیایی ، اسید اضافی معده را خنثی کرده، سوزش سر دل را از بین می برد و برای درمان نفخ و درد قفسه سینه ناشی از رفلاکس اسید مفید است.

20. نقرس

نقرس به دلیل افزایش اسید اوریک خون ایجاد می شود، بادمجان از سبزیجات مفید برای کاهش اسید اوریک و درمان طبیعی نقرس به شمار می رود.

21. بواسیر

برای درمان بواسیر و بهبود خونریزی و درد شدید بواسیر 3 تا 5 برش نازک بادمجان را روی ناحیه آسیب دیده قرار داده و منتظر بمانید تا خونریزی متوقف شود.
این کار را روزی یک بار انجام دهید

22. بی خوابی

بادمجان به دلیل محتوای اسید گاما آمینوبوتیریک باعث آرامش ذهن شده و بی خوابی را درمان می کند.

23. درمان زگیل

خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی بادمجان برای از بین بردن زگیل مفید است. کافیست هر روز یک برش بادمجان را روی زگیل پوست قرار داده و بگذارید چند ساعت بماند.

24. خواص بادمجان در بارداری

فولات و اسید فولیک موجود در بادمجان به رشد سالم جنین کمک کرده و از بروز نقایص مادرزادی و نقص لوله عصبی جنین جلوگیری و برای رشد مغز جنین ضروری هستند.

مصرف بادمجان برای درمان یبوست بارداری مفید است.

پست های مرتبط

یک فکر در مورد “خواص بادمجان خشک شده

  1. جلال دمه گفت:

    عااااالی بود
    موفق باشید

    1. ابراهیم زرانی گفت:

      ممنونم آقای دمه عزیز ????????

  2. ابراهیم زرانی گفت:

    ????

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *